STÆVNER

Kaptajn I.P. Jespersens Sundhedsstævne er grundlagt af Danmarks højt ansete sundhedspædagog, Kaptajn I.P. Jespersen, der var kendt overalt i Danmark og norden i første halvdel af 1900-tallet for sit motto: Mens sana in corpere sano – en sund sjæl i et sundt legeme. I 25 år forestod Kaptajnen dagligt morgengymnastikken i Danmarks Radio. Ja, den dag i dag hører man lydklip fra Kaptajnens programmer, hvor hans karakteristiske stemme, klart og tydeligt befaler: “Vågn op og stræk din dovne krop!”

Foreningen Kaptajn I.P. Jespersens Sundhedsstævne viderefører stævnerne på Hindsgavl slot ved Middelfart på Fyn hvert år i juni måned. Deltagerne er mænd i alle aldre fra slutningen af 20?erne til omkring de 90.

Aktiviteterne i stævneugen på seks døgn er tilrettelagt således, at alle raske mænd, uanset alder, kan deltage i gymnastik, udflugter og andre indslag i ugens løb. Hver dag begynder med stavgymnastik på den store plæne foran slottet efterfulgt af et friskt morgenbad i Fænøsund. Efter flaghejsning indtages et sundt morgenbord, som afløses af morgensang og oplæsning af Kaptajnens mottoer, der er evigt gyldige.

Dagen fortsætter med et alsidigt program. I ugens løb er der indlagt to, sædvanligvis festlige, udflugter ud i landet som inkluderer frokost på en kro eller et lignende attraktivt sted, i Jylland eller på Fyn. Alle andre måltider og indendørs gøremål foregår i Hindsgavls smukke saloner

Motionen og øvrige aktiviteter er ikke alt. Åndelige værdier og traditioner er i højsædet, og vi anser gode måltider og lystigt samvær for at være ligeså vigtige for vores velbefindende som gymnastik og motion.

Stævnerne finder sted på Danmarks smukkest beliggende luksushotel, Hindsgavl Slot; en også velbesøgt og populær kursusejendom der, med sin høje beliggenhed og pragtfulde udsigt til vand og frodig natur, er omgivet af en vidunderlig park, med tilhørende skov og engdrag på ca. et hundrede tønder land.